1920x1080px_MG_0769_foto_mattislindqvist

Här finns klubbarna och backarna 2021-2022

Vänd dig till de här aktiva klubbarna om du vill bli bättre på att åka puckel, träffa nya kompisar och kanske börja tävla när du känner att du vill – då kan du antingen köra YMG eller Svenska Spel Series.

De listade klubbarna har aktiviteter året runt från kids till elit – Ta kontakt om du är nyfiken på puckel, vill lära dig åka och träna.

Vill du komma i kontakt med skidförbundet om puckelpist, maila info@skidor.com

Vill du prova på egen hand finns det puckelpister på de här orterna: 

YMG – en puckeltävling för barn och ungdomar

Young Mogul Generation YMG är en tävling i puckel anpassad för barn och ungdomar. Tävlingen genomförs i en lättare puckel med ett hopp. Den egna utvecklingen, glädjen och passionen för puckel och skidåkning står i fokus; inte resultatet. Varje åkare ges möjlighet till många träningsåk och flera tävlingsåk i puckeln under helgen. Exempelvis kommer alla åkare till final.

Vill du veta mer om tävlingarna kan du följa YMG på Facebook där också inbjudningar till vinterns tävlingar läggs ut, https://www.facebook.com/youngmogulgeneration/

Svenska Spel Series – Puckelpisttävlingar för alla från barn till världselit

Svenska Spel Cup är en av de få skidtävlingarna där barn och världsåkare, killar och tjejer tävlar i samma backe under samma dag. För barn och ungdomar är det en fantastisk möjlighet att få se elitsatsande åkare köra ned i samma backe som de själva har åkt i. 

Alla barn under 12 år åker två åk – alla får bedömning och alla vinner. För ungdomar tillämpas elit-regler (FIS) och segrare koras. Men det bästa är nog att alla som kör och tävlar gillar varandra. Det blir så när man älskar att göra samma grej, åka puckel. I sann Freestyle Spirit-anda.